Bug 14240 - xbuild does not process .user files
Summary: xbuild does not process .user files
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Tools
Classification: Mono
Component: xbuild ()
Version: unspecified
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-08-26 11:00 UTC by marc hoffman
Modified: 2013-08-26 15:20 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description marc hoffman 2013-08-26 11:00:15 UTC
When building a project, MSBuild will automatically import a .user file living next to the project (ie foo.csproj.user, when building foo.csproj), where VS and other IDEs will store per-user settings that commonly aren't versioncontrolled.

this is handled by this import in Microsoft.Common.targets:

 <Import Project="$(MSBuildProjectFullPath).user" Condition="Exists('$(MSBuildProjectFullPath).user')"/>

Mono's version f the file is missing this import, and thus ignores .user files. i have confirmed that imply including this line at the top of the file, eg:

Project DefaultTargets="Build" InitialTargets="_ValidateEssentialProperties" xmlns="http://schemas.microsoft.com/developer/msbuild/2003">
 <Import Project="$(MSBuildProjectFullPath).user" Condition="Exists('$(MSBuildProjectFullPath).user')"/>  <!--this line is new -->
        <PropertyGroup>

fix the problem.
Comment 1 Miguel de Icaza [MSFT] 2013-08-26 15:07:26 UTC
Pull here: https://github.com/mono/mono/pull/742/files
Comment 2 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2013-08-26 15:20:07 UTC
Merged, thanks!