Bug 14005 - Build Server keepalive
Summary: Build Server keepalive
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 0.x Insider Preview
Hardware: PC Windows
: High normal
Target Milestone: ---
Assignee: Jose Miguel Torres
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-08-15 11:58 UTC by Baldur
Modified: 2015-01-05 11:20 UTC (History)
13 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Baldur 2013-08-15 11:58:38 UTC
Start Debugging an iOS project on a available build machine. iOS simulator opens on the MAC and the program runs. Activity monitor shows an MtbServer process running on the mac. After less than a minute i get from the Mac Server Log:

[2013-08-15 15:49:22.5] Command [DebugApplication: CommmandUrl=DebugApplication] finished (13)
[2013-08-15 15:49:22.5] Handling with command: [ChangeActiveApplication: CommmandUrl=ChangeActiveApplication] (11)
[2013-08-15 15:49:22.5] Attempting to acquire command execution lock, timeout set to 00:10:00
[2013-08-15 15:49:22.5] Command [ChangeActiveApplication: CommmandUrl=ChangeActiveApplication] finished (11)
[2013-08-15 15:50:17.6] mtbserver: No KEEPALIVE command, exiting...

Now no mtbserver process is showing in Activity Monitor. 

I refresh the connection and get:
[2013-08-15 15:52:15.5] ERROR: Another instance is running
[2013-08-15 15:52:16.0] ERROR: Another instance is running

and one mtbserver process arrives on the MAC Activity Monitor and i am unable to Debug again.

ACTUAL RESULTS:
The mtbserver exited making it incredibly time consuming to Work with VS and iOS

EXPECTED RESULTS:
To make a connection to the build machine and hold onto it until i close it.
Comment 1 Dominique Louis 2013-08-16 08:26:14 UTC
Hi Baldur,
  We are aware of this issue. As a temporary work around could you try
going to Tools-> Options -> Xamarin -> iOS -> Configure and selecting the host again, which shuold then re-establish a connection to the build machine. This should hopefully be slightly less hassle, while we fix it.
Comment 3 Peter Collins 2013-10-08 15:27:22 UTC
I believe a fix for this has been implemented, as I am unable to reproduce this issue. This fix should be included when we release 1.6.x -- ideally by the end of the month.