Bug 13708 - Incorrect routing issue (introduced by 6c70b38)
Summary: Incorrect routing issue (introduced by 6c70b38)
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Class Libraries
Classification: Mono
Component: System.Web ()
Version: master
Hardware: All All
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-08-02 08:17 UTC by Daniel Lo Nigro
Modified: 2017-03-22 05:35 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Daniel Lo Nigro 2013-08-02 08:17:19 UTC
Commit https://github.com/mono/mono/commit/6c70b38e appears to have introduced an issue around ASP.NET MVC routing. My blog has the following route:

routes.MapRoute(
	name: "BlogView",
	url: "{year}/{month}/{slug}",
	defaults: MVC.Blog.View(),
	constraints: new { year = @"\d{4}", month = @"\d{2}" }
);

When the following code is used:
urlHelper.Action("View", "Blog", new { month = post.Date.Month.ToString("00"), year = post.Date.Year, slug = post.Slug, area = string.Empty })

It should produce URLs like "/2013/08/hello-world". This worked fine before 6c70b38e, but after 6c70b38e Mono is generating the URL as "/Blog/View?month=08&year=2013&slug=hello-world" instead.
Comment 1 Pablo Ruiz García 2013-08-02 15:51:37 UTC
As the autor of the commit, I am willing to diag (and hopefully) fix the issue, however I will need a unit test or a sample minimal asp.mvc project reproducing the issue.

Please, see the thread on github where we are discussing possible ways of providing a repro.

Regards
Pablo