Bug 13646 - MTBS caches old builds
Summary: MTBS caches old builds
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 1.3.x
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Vinicius Jarina
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-07-31 07:14 UTC by Pierre-Andre van Leeuwen
Modified: 2013-09-23 13:13 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Pierre-Andre van Leeuwen 2013-07-31 07:14:14 UTC
I have to delete the directory ~/Library/Caches/Xamarin before building and running the app from Visual Studio. If I don't, old code is actually deployed to the simulator.  Incremental building is not switched on as this was the first thing I suspected. 

I think there is a time zone problem that causing this, because I see some where modification dates on the files in the ~/Library/Caches/Xamarin directory. For example, I rebuilt my solution at 12:58. On Windows, I see the following:

-myapp.exe 12:58
-myapp.exe.pdb 12:58
-mylib.dll 12:58
-mylib.dll.pdb 12:58

I then checked ~/Library/Caches/Xamarin/Build/app/<id>/assemblies
-myapp.exe 10:58
-myapp.exe.pdb 10:58
-mylib.dll 10:58
-mylib.dll.pdb 10:58
**Notice the two hour time difference. This correlates with the difference between SAST (my timezone) and GMT.

The problem is caused by the contents of ~/Library/Caches/Xamarin/Build/app/<id>/output/temp/mtouch-cache/build.
The cashed version of the app.exe in here has the date of 12:38, which is a previous build, but it looks like this is being used as it has a later time. 

This problem occurs on all three our workstations, and it started after the upgrade to Xamarin.iOS 1.3.250. On the Mac, I have the latest stable version installed (reinstalled this morning to make sure). Xamarin.iOS 6.4.0.2.
Comment 2 Pierre-Andre van Leeuwen 2013-09-18 07:55:12 UTC
I just installed version 1.4 beta for Visual Studio, and the problem is still there. In which version will this be fixed?
Comment 4 Dominique Louis 2013-09-23 13:13:47 UTC
Hi Pierre-Andre,
  This fix will be part of the next public release. It did not make it into 1.4.x

Regards,


Dominique.