Bug 13547 - Getting exception "System.ArgumentNullException" when delecting view from iOS Designer.
Summary: Getting exception "System.ArgumentNullException" when delecting view from iOS...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: iOS Designer ()
Version: 4.1.8
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: 4.1.9
Assignee: Alan McGovern
URL:
: 13905 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-07-29 02:50 UTC by Prashant manu
Modified: 2013-08-16 16:35 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Prashant manu 2013-07-29 02:50:21 UTC
Steps to reproduce this issue:
1. Open Or create iOS Storyboard application.
2. Open Storyboards file.
3. Delete View completely from iOS designer.

Actual Result: Getting exception System.ArgumentNullException when user delete view from iOS Designer.

Expected Result: View should delete completely from iOS Designer.


Supplement info;
Error details: https://gist.github.com/saurabh360/7994b1b3b08dde4f2a6a
http://screencast.com/t/fK7PmxPMCI

Environment details;
All Mac
X.S 4.1.8(build 8)
Mono 3.2.1
Xamarin.iOS 6.4.0-2

Regression Status:
REGRESSION: This is working fine with X.S 4.1.8(build 5)
Comment 1 Jérémie Laval 2013-07-29 13:12:16 UTC
Seems to be a problem in outlets merging.
Comment 2 Alan McGovern 2013-07-29 14:37:44 UTC
Fixed again. There was a bug in a previous commit where I did not null check an object before using it.
Comment 3 Alan McGovern 2013-07-29 14:39:44 UTC
I added a regression test for this case too.
Comment 4 Alan McGovern 2013-08-16 16:35:13 UTC
*** Bug 13905 has been marked as a duplicate of this bug. ***