Bug 13512 - System.DllNotFoundException: libGLESv2.dll with In House profile
Summary: System.DllNotFoundException: libGLESv2.dll with In House profile
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: XI runtime ()
Version: 6.4.0
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: 6.4.1
Assignee: Bugzilla
URL:
: 13498 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-07-26 12:12 UTC by Craig Miller
Modified: 2013-07-30 10:50 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Craig Miller 2013-07-26 12:12:43 UTC
After upgrading to the latest version Xamarin iOS tools yesterday I have been unable to make an In House provisioned version of my app. I get the exception System.DllNotFoundException: libGLESv2.dll when instantiating a GLKViewController subclass. Non-In House versions of the app seem to work perfectly.

This happens on two of my dev machines. One running OS X 10.7 and the other on 10.8.
Comment 1 Craig Miller 2013-07-29 05:53:29 UTC
Switching on "Enable debugging" under "iOS Build" in your project settings seems to be a temporary workaround.
Comment 2 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-07-29 10:58:44 UTC
Fixed.

The problem is that we don't copy OpenTK.dll.config to the .app in Release mode.

The workaround is to:
* Copy /Developer/MonoTouch/usr/lib/mono/2.1/OpenTK.dll.config manually to the .app directory
* Resign the app manually using the exact command Xamarin Studio prints to the Build Output at the very end of the build (just copy-paste the command and paste it into a terminal).

monotouch/master-3.0: fb0a54b57cfe380c5b0973d2fcf88fe771b52851
monotouch/monotouch-6.4-series: 94ba87a7adc19e76dbfe6d3b6ba1a75dc0d98903
Comment 3 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-07-29 18:38:09 UTC
*** Bug 13498 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 4 Francesco Colombo 2013-07-30 05:55:31 UTC
Is this fix supposed to be a "final fix" or It will be well fixed in the next release of Xamarin.iOS?
Comment 5 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-07-30 06:48:21 UTC
It will be fixed in the next version of Xamarin.iOS (6.4.1).
Comment 6 Craig Miller 2013-07-30 10:50:15 UTC
You can just include /Developer/MonoTouch/usr/lib/mono/2.1/OpenTK.dll.config in your project and have it copied into your app bundle as a simpler workaround. Then there is no need to sign anything manually.