Bug 13446 - Incompatible shell checks directory it shouldn't
Summary: Incompatible shell checks directory it shouldn't
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 1.3.x
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: 1.4.x (async+1)
Assignee: Marek Habersack
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-07-24 17:47 UTC by PJ
Modified: 2013-07-24 19:23 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description PJ 2013-07-24 17:47:07 UTC
This is an update to https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=13349#c10, Bill is seeing the incompatible shell dialog due to
the existence of this directory:

%PROGRAMFILES%\Microsoft Visual Studio
10.0\Common7\IDE\Extensions\Xamarin\Shell\1.0.0

He did not have VS2010 installed, and the only way we could reproduce having
this directory is by explicitly choosing VS2010 (overriding the default).

If a user experiences this issue, they need to delete the above directory to
proceed. 

The incompatible shell dialog is slightly different - here's an example:
http://www.screencast.com/t/o5xzTwrPgy
Comment 1 PJ 2013-07-24 17:53:09 UTC
This is occurring with:

MFA 4.8.0.13
MTVS 1.3.250
Comment 2 Marek Habersack 2013-07-24 19:23:36 UTC
This is fixed in the latest builds from the release branches as well as from master.