Bug 13326 - Package option disabled when using custom buid configuration
Summary: Package option disabled when using custom buid configuration
Status: VERIFIED NORESPONSE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: 3.0
Hardware: PC Windows
: Low normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-07-18 16:41 UTC by Iliass Yousfi
Modified: 2015-10-19 09:48 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED NORESPONSE

Description Iliass Yousfi 2013-07-18 16:41:49 UTC
I had hard time to complete a new custom build configuration that will include testing contents in some projects in my solution for android.
When I was done, I wanted to package my app using the Package option in visual studio and guess what "OPTION IS DISABLED".
And this is because I named my new custom build configuration "PreProd" (which I started from the release mode).
I know that there were an issue with whether enabling/disabling this option based on using shared runtime (which i do in my PreProd configuration) reported here : https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=10530.
But I cannot beleive that this option is grayed based on the configuration name?

Can you confirm please !!

Xamarin.Android
Version: 4.6.8 (Business Edition)
VS 2012 Update 3
Comment 1 Jonathan Pryor 2014-07-28 16:20:39 UTC
As a guess, in order for the Package menu item to be usable (not disabled), you have to have an appropriate project selected in the Solution panel. Are you sure that an appropriate project is selected?
Comment 2 Abhishek 2015-07-16 14:36:07 UTC
As there is no response from 28-7-2014 so I am closing this issue. Marking As resolved noresponse.