Bug 13314 - Native debuggers cannot attach to Indie apps
Summary: Native debuggers cannot attach to Indie apps
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: XI runtime ()
Version: 6.2.x
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Rolf Bjarne Kvinge [MSFT]
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-07-17 19:32 UTC by Brendan Zagaeski (Xamarin Team, assistant)
Modified: 2013-07-22 05:20 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Brendan Zagaeski (Xamarin Team, assistant) 2013-07-17 19:32:22 UTC
Reported on behalf of a user.

Steps to reproduce:
1. Login to Xamarin Studio with an Indie subscription.
2. Create a new Single View iPhone app
3. Run the application in the simulator
4. Attempt to attach to the running process with `gdb` or `lldb` from Xcode or the command line.

Result:
The debugger produces an error:

For `gdb -p PID`
Segmentation fault: 11

For `lldb -p PID`
error: attach failed: process did not stop (no such process or permission problem?)


Expected Result:
Debugger attaches successfully. If you take the same project, and recompile it using a Business subscription, it works as expected. Running the Business-compiled App from the Indie-subscription Xamarin Studio (before rebuilding) also works fine.
Comment 1 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-07-22 05:20:07 UTC
Fixed in monotouch/master-3.0: 5f76de6fbc10485d4ae9e757987a8f90e677e1f2