Bug 13255 - Xamarin Studio stuck at "Waiting for debugger to connect" when debugging on a second device.
Summary: Xamarin Studio stuck at "Waiting for debugger to connect" when debugging on a...
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Debugger ()
Version: 4.0.9
Hardware: PC Mac OS
: --- major
Target Milestone: 5.0
Assignee: Jeffrey Stedfast
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-07-15 16:07 UTC by Bo Pang
Modified: 2014-04-14 10:43 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Bo Pang 2013-07-15 16:07:33 UTC
To repor:

1. Open a MT sample, for example: HelloWorld_iPhone
2. plug-in two devices through USB.
3. Debug the app on one device - Works fine.
4. Debug the app on the other device - stuck at "Waiting for debugger to connect"

Environment:

Xamarin Studio
Version 4.0.9 (build 12)
Installation UUID: 6ce9bab4-5a5a-452b-811a-a2b4dd4650a3
Runtime:
	Mono 2.10.12 (mono-2-10/c9b270d)
	GTK 2.24.16
	GTK# (2.12.0.0)
	Package version: 210120000
Xamarin.iOS
Version: 6.2.7.1 (Starter Edition)
Comment 1 PJ 2013-07-15 18:04:25 UTC
*** Bug 12617 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 2 Miguel de Icaza [MSFT] 2013-07-16 18:15:14 UTC
PJ, it is best to duplicate the other way around, there is more information on the original bug that on this one.
Comment 5 Jeffrey Stedfast 2013-08-05 12:36:08 UTC
fixed in git master
Comment 6 Miguel de Icaza [MSFT] 2013-08-05 22:23:40 UTC
Can we backport this to every possible branch needed?

This is huge ;-)
Comment 7 Jeffrey Stedfast 2013-08-06 11:30:51 UTC
backported to 4.1.9
Comment 8 PJ 2013-08-07 15:37:07 UTC
This was also backported to 4.0.12.

Successfully able to debug on several devices in succession, Gouri confirmed with the same environment but on Lion.


Test environment:

Xamarin Studio
Version 4.0.12 (build 2)
Installation UUID: a974a59e-1598-4829-84b6-04e59991f886
Runtime:
	Mono 3.2.0 ((no/7c7fcc7)
	GTK 2.24.20
	GTK# (2.12.0.0)
	Package version: 302000000

Xamarin.Android
Version: 4.8.0 (Trial Edition)
Android SDK: /Users/pjbeaman/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-mac_x86
	Supported Android versions:
		2.1   (API level 7)
		2.2   (API level 8)
		2.3   (API level 10)
		3.1   (API level 12)
		4.0   (API level 14)
		4.0.3 (API level 15)
		4.2   (API level 17)
Java SDK: /usr
java version "1.6.0_45"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_45-b06-451-11M4406)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.45-b01-451, mixed mode)

Apple Developer Tools
Xcode 4.6.3 (2068)
Build 4H1503

Xamarin.Mac
Xamarin.Mac: Not Installed

Xamarin.iOS
Version: 6.4.1.1 (Indie Edition)
Hash: 5a0fe54
Branch: 
Build date: 2013-30-07 08:24:03-0400

Build Information
Release ID: 400120002
Git revision: b3341dc70873ab3a0146285e916ca0d2536dee72
Build date: 2013-08-07 18:04:28+0000
Xamarin addins: 82950a373f102ddb0b1bbef37dea6c91c6736cfb

Operating System
Mac OS X 10.8.3
Darwin dynamic-058.bos.xamarin.com 12.3.0 Darwin Kernel Version 12.3.0
    Sun Jan  6 22:37:10 PST 2013
    root:xnu-2050.22.13~1/RELEASE_X86_64 x86_64