Bug 13195 - Breakpoints cause debug to crash
Summary: Breakpoints cause debug to crash
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: Debugger ()
Version: unspecified
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-07-11 21:09 UTC by Steve Bailey
Modified: 2015-02-20 12:29 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Steve Bailey 2013-07-11 21:09:15 UTC
Xamarin 4.0.9 (build 12) for Mac.

When I place breakpoints Xamarin the app seems to crash rather than stop in the code. I get the rainbow wheel and have to force quit to get back to the code. Without breakpoints the code runs (but not as required, hence the need for breakpoints). 
I tried the latest Beta version which would run my code at all.
Any help appreciated.
Comment 1 Steve Bailey 2013-07-11 21:10:34 UTC
"When I place breakpoints Xamarin the app..."
should be
"When I place breakpoints my app..."
Comment 2 Carlo Wahlstedt 2013-08-07 14:56:12 UTC
I believe this has been resolved. I've used both 4.0.10 and 4.0.11 without issues. The 4.0.11 build just now wouldn't allow me to put a breakpoint on code I had changed while the code was running.
Comment 3 Steve Bailey 2013-08-07 15:03:27 UTC
Hi @Carlo.
Yes, 4.0.10 fixed the issue for me.
Thanks.