Bug 13145 - 'CONNECT_TO_BUILD_HOST' dialog does not appears after open or create application when Connected Mac server is unreachable
Summary: 'CONNECT_TO_BUILD_HOST' dialog does not appears after open or create applicat...
Status: VERIFIED FEATURE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 1.3.x
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: 1.3.x
Assignee: Jose Miguel Torres
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-07-10 07:38 UTC by narayanp
Modified: 2015-01-05 11:19 UTC (History)
8 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FEATURE

Description narayanp 2013-07-10 07:38:17 UTC
Steps to reproduce this issue:
[Condition: When license is activated and user is logged in]
1. Open VS.
2. Create iOS application.
3. Connect to Mac Server.
4. Observe that VS connected to Mac server properly.
5. Remove internet connection from Mac server.
6. create or open application on VS.

Actual result:  'CONNECT_TO_BUILD_HOST' dialog popup does not appears after
open or create application if connected Mac server is unavailable. However,
when user click 'Start' button or Configure button under iOS Settings, 
'CONNECT_TO_BUILD_HOST' dialog displayed properly.

Expected result:  'CONNECT_TO_BUILD_HOST' dialog should appear after open or
create an application if connected Mac server is unreachable.

Environment details:
iOS for VS 1.3.211
VS 2012/2010
Xamarin.iOS 6.3.7-185
Mono 3.1.1-2

This issue is duplicate of Bug 9792 and was verified with MTVS 1.2.121 now I have checked it using MTVS 1.2.121 and latest Xamarin.iOS 6.3.7-185 and Mono 3.1.1-2 and getting same issue on this as well. I am not able to diagnose this issue where the problem is?

Regression Issue:
REGRESSION: This was verified with MTVS 1.2.121
Comment 1 PJ 2013-07-10 17:50:13 UTC
I think that since this behavior mirrors the behavior outlined in https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=9792#c3 we should be ok with this expected behavior. The dialog should appear when you deploy to device (not just on build).

Please update the test cases with this new expected behavior.
Comment 2 narayanp 2013-07-15 06:22:01 UTC
As per comment#1 we have updated the test case.

Changing the status of this Issue to Verified