Bug 13056 - Hovering on an item that contains an F# List results in an invalid tooltip
Summary: Hovering on an item that contains an F# List results in an invalid tooltip
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Debugger ()
Version: 4.0.8
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: master
Assignee: Jeffrey Stedfast
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-07-04 12:51 UTC by Dave Thomas
Modified: 2013-07-08 18:08 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Screenshot showing issue (41.04 KB, image/png)
2013-07-04 12:51 UTC, Dave Thomas
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Dave Thomas 2013-07-04 12:51:51 UTC
Created attachment 4274 [details]
Screenshot showing issue

When hovering on an item that contains an F# List results in the following being displayed in the tooltip:  

Unknown member 'DebugDisplay,nq' 

This also affects a lot of other F# types.  This issue is visible from the C# binding and the F# binding.  This issue makes the debit environment a bit harder to use from an F# point of view.
Comment 1 donsyme 2013-07-05 08:11:16 UTC
The DebuggerDisplay attribute is 

   DebuggerDisplay("DebugDisplay,nq")

and the class has a "DebugDisplay" property.

I suspect Xamarin Studio is not respecting the "nq" on the DebuggerDisplay attribute - it means "no quotes", i.e. strip quotation marks. See http://msdn.microsoft.com/en-us/library/x810d419(v=VS.85).aspx
Comment 2 Jeffrey Stedfast 2013-07-05 10:25:14 UTC
Thanks Don, that'll be really helpful in fixing this bug.
Comment 3 Jeffrey Stedfast 2013-07-08 17:18:32 UTC
Fixed in git master
Comment 4 Dave Thomas 2013-07-08 18:08:47 UTC
Looks good, thanks Jeffrey!