Bug 12996 - Application 'MonoIO' crashed on emulator
Summary: Application 'MonoIO' crashed on emulator
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Android
Classification: Xamarin
Component: Samples ()
Version: 4.7.x
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Peter Collins
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-07-02 02:52 UTC by Nischal
Modified: 2013-07-10 15:20 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Nischal 2013-07-02 02:52:25 UTC
Steps to reproduce:
1. Open android sample 'MonoIO'.
2. Debug or run the sample on emulator

Actual Result: When user debug or run the application 'MonoIO' on normal emulator, application deployed and crashed. While on X86 emulator application does not crash but in application output it is showing some error  https://gist.github.com/atin360/96e50bc5d3663fe33563

Note: On all Emulator application displayed just a white screen shown in screncast: http://screencast.com/t/ONTuYP3JdF

Expected Result: Application should deploy and launch successfully on all emulators.

Supplement info:
For Normal Emulators
Crash: https://gist.github.com/atin360/5d76331ed99eb92ec225 
Android logcat: https://gist.github.com/atin360/4fcaf30ae4d88142f967

X86 Emulators:
https://gist.github.com/atin360/96e50bc5d3663fe33563
https://gist.github.com/atin360/2606ec5d0169858e6db7

Environment details:
All Mac
X.S 4.0.9(build 12)
Mono 3.0.12
Xamarin.Android 4.7.11-2-1

Regression Status:
NOT A REGRESSION: We are seeing same behavior with stable Xamarin.Android 4.6.8
Comment 1 Peter Collins 2013-07-08 17:54:56 UTC
I am unable to reproduce this on API 10 and 14 emulators, as well as an API 17 device (galaxy s4).

Please clean and pull your monodroid-samples directroy to ensure it is up to date, and let me know if you are still seeing this issue.
Comment 2 PJ 2013-07-08 18:00:24 UTC
From the log on x86: [MonoDroid] This installation from the trial license has expired. Please rebuild and reinstall your app.

This means you're probably left with a stale app as Peter is suggesting.
Comment 3 Mohit Kheterpal 2013-07-10 15:19:52 UTC
Today we have checked this issue on following builds :

XS 4.0.9 (build 15)
X.Android 4.7.11-42
Mono 3.1.1

As per comment 1 and comment 2, we are able to deploy application on device and emulator(normal and X86) successfully without any error. 

Hence closing this issue. Changing its status to verified.