Bug 12973 - "no: command not found" when building gnome-sharp
Summary: "no: command not found" when building gnome-sharp
Status: NEW
Alias: None
Product: Gtk#
Classification: Mono
Component: gnome-sharp ()
Version: 2.x
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-07-01 07:37 UTC by Amit Schreiber
Modified: 2013-07-01 07:37 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 12973 on GitHub or Developer Community if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: GitHub Markdown or Developer Community HTML
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
NEW

Description Amit Schreiber 2013-07-01 07:37:56 UTC
I'm trying to build gnome-sharp in a parallel build environment under /tmp (for testing). The resutl of configure is as follows:
---
Configuration summary

   * Installation prefix = /tmp/gnome-sharp
   * C# compiler: /tmp/mono/bin/mcs  -define:GTK_SHARP_2_6 -define:GTK_SHARP_2_8 -define:GNOME_SHARP_2_16 -define:GNOME_SHARP_2_20 -define:GNOME_SHARP_2_24

   Optional assemblies included in the build:

      * art-sharp.dll: yes
      * gnomevfs-sharp.dll: yes
      * gnome-sharp.dll: yes

      NOTE: if any of the above say 'no' you may install the
            corresponding development packages for them, rerun
            autogen.sh to include them in the build.

            gnome-sharp.dll requires libgnomecanvas, libgnome,
            and libgnomeui.
---

But when I run make, I get:
---
make[2]: Entering directory `/tmp/gnome-sharp-2.24.1/art'
rm -f generated/* &&    \
        no --generate art-api.xml \
        -I:/tmp/gtk-sharp/lib/pkgconfig/../../share/gapi-2.0/pango-api.xml -I:/tmp/gtk-sharp/lib/pkgconfig/../../share/gapi-2.0/atk-api.xml -I:/tmp/gtk-sharp/lib/pkgconfig/../../share/gapi-2.0/gdk-api.xml -I:/tmp/gtk-sharp/lib/pkgconfig/../../share/gapi-2.0/gtk-api.xml -I:/tmp/gtk-sharp/lib/pkgconfig/../../share/gapi-2.0/glib-api.xml         \
        --outdir=generated --customdir=. --assembly-name=art-sharp      \
        --gluelib-name=artsharpglue-2 --glue-filename=glue/generated.c          \
        --glue-includes=                                                \
        && touch generated-stamp
/bin/bash: line 1: no: command not found
---

Steps to reproduce the problem:
1. Build mono and gtk-sharp
2. Setup a parallel mono environment as described in http://www.mono-project.com/Parallel_Mono_Environments
3. Try to configure/make gnome-sharp

The configuration script seems to have seen the mono compiler from the parallel environment, but from what I understand (after a little searching) the makefile doesn't find it (but I'm not sure that's the issue)