Bug 12738 - Unable to get SDK (v1.2.121)
Summary: Unable to get SDK (v1.2.121)
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 0.x Insider Preview
Hardware: PC Windows
: High major
Target Milestone: ---
Assignee: Jose Miguel Torres
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-06-18 13:13 UTC by Doug G
Modified: 2015-01-05 11:20 UTC (History)
8 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Doug G 2013-06-18 13:13:56 UTC
I recently updated to v1.2.121 beta and the connection to the build server is failing. Looking at the diagnostic view the connection is failing during the "Establishing a stateful connection to Mac build host via http" step. The details are, "Connection could not be established. Unable to get InfoRecord. Unable to get SDK status."

The actions it asks me to take are: 
    - Ensure that you have the latest version of Xamarin.iOS installed on the remote server,
        - Currently installed version on the server is 6.3.5.43 (Business Edition)
    - that no other instance of Visual Studio is currently connected to the Mac server and
        - Confirmed
    - that the Mac firewall is disabled
        - Confirmed
    - Ensure that your current Xamarin.iOS is activated on the Mac build host side
        - Confirmed
Comment 1 Doug G 2013-06-18 13:58:43 UTC
Here are the log entries from the mtbserver.log which result in a status of unreachable when trying to connect:

[18-Jun-2013 13:52:56] Apple SDK developer root: /Applications/Xcode.app/Contents/Developer
[18-Jun-2013 13:52:56] Server IP Address : XXX.XXX.XXX.XXX
[18-Jun-2013 13:52:57] Handling with command: [Info: CommmandUrl=Info] (9)
[18-Jun-2013 13:52:57] Attempting to acquire command execution lock, timeout set to 00:10:00
[18-Jun-2013 13:52:57] Starting /Developer/MonoTouch/usr/bin/mtouch -sdkroot "/Applications/Xcode.app/Contents/Developer" --listdev
Comment 2 Doug G 2013-06-18 14:19:43 UTC
For giggles I upgraded the server to Xamarin.iOS alpha 6.3.6.77 (Business Edition) which resolves the connect error. Everything appears to be functioning normally.
Comment 3 Timothy Risi 2013-10-06 18:30:32 UTC
Have you had any problems since the upgrade to 6.3.6.77 (or subsequent versions)?
Comment 4 Jose Miguel Torres 2014-05-20 05:42:44 UTC
Since this bug is for v1.2.121 and a new SDK process is going to be designed for vNext I am about to close it as NoResponse.