Bug 12691 - Ad-Hoc IPA is not created on Mac Server by iOS for VS extension
Summary: Ad-Hoc IPA is not created on Mac Server by iOS for VS extension
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 0.x Insider Preview
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Marek Habersack
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-06-14 09:54 UTC by narayanp
Modified: 2013-06-17 08:43 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description narayanp 2013-06-14 09:54:40 UTC
Steps to reproduce this issue:
1. Open or create an iOS application in VS.
2. Got to Project Option Select iOS IPA Option and check "Build ad-hoc/enterprise package(IPA)"
3. Build or run the project.
4. Click On 'Show IPA File in Finder' form VS.

Actual Result: IPA file not created on mac server. In Mac Server log we are getting .ipa no found.

Expected Result: IPA file should get generated on Mac server.

Supplement info:
Mac Server Log: https://gist.github.com/atin360/034c6387d934c0c61525

Environment details:
VS 2010/2012
iOS for VS 1.2.121
Xamarin.iOS 6.3.6-76
Mac Server Mountain Lion 10.8.2

Regression Status: 
REGRESSION: This was working fine with iOS for VS 1.1.197 and iOS 6.2.2.7
Comment 1 Peter Collins 2013-06-14 13:22:25 UTC
What configuration did you enable the "Build ad-hoc/enterprise package (IPA)" for?

I am unable to reproduce this when selecting "Configuration: Ad-Hoc", and "Platform: iPhone" and then changing my build to Ad-Hoc and deploying to a physical device.
Comment 2 narayanp 2013-06-17 08:43:13 UTC
Today we have checked this issue again with the same build and we are successfully able to open IPA file on Mac Server after clicking on 'Show IPA File in Finder' from VS.

All Windows
VS 2012/2010
MTVS 1.2.121
Xamarin.iOS 6.3.6-76

Hence closing this issue.