Bug 12653 - [Emulator]Getting "Deployment Failed. Internal error" for mobile sample "MWC"
Summary: [Emulator]Getting "Deployment Failed. Internal error" for mobile sample "MWC"
Status: VERIFIED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: Android
Classification: Xamarin
Component: Samples ()
Version: 4.7.x
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Peter Collins
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-06-12 08:11 UTC by narayanp
Modified: 2013-06-18 15:06 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED NOT_REPRODUCIBLE

Description narayanp 2013-06-12 08:11:27 UTC
Steps to reproduce this issue:
1. Open Mobile sample "MWC.droid".
2. Debug or run the sample on Emulator.

Actual Result: Getting "Deployment Failed. Internal error" for emulator while this is working fine on physical device.

Expected Result: Application should deploy and launch on emulator.

Supplement info:
Deploy to device log: https://gist.github.com/atin360/fb5c3027fd7af007b5e0
Android Log: https://gist.github.com/atin360/a2ea4265bbdb5da11195
Android Logcat: https://gist.github.com/atin360/c3e9f1556c882aedba2c

Environment details:
All Mac
X.S 4.0.9(build 3)
Xamarin.Android 4.7.9-1
Mono 3.0.11
All Emulators

Regression Status:
REGRESSION: This is working fine with Xamarin.Android 4.7.7-24
Comment 1 Peter Collins 2013-06-13 19:29:23 UTC
I was unable to reproduce this issue on the environments listed below. I had no issue deploying to device or simulator through Windows 8x64 or OSX ML.

narayanp: perhaps your MWC version is out of date? please re-open if you are still seeing this behavior.

Environments:
OSX 10.8.3
X.S 4.0.9
Mono 3.0.10 ((no/eff4cb5)
X.A (4.7.9-1)
API10 emulator

Windows 8x64 VM
VS 2012
X.A (4.7.9-1)
API15 emulator
Comment 2 Saurabh 2013-06-18 08:40:59 UTC
We are able to deploy MWC on API-16 emulator.

Environment:
Mac oxs 10.8.1
XS 4.0.8
MFA 4.7.09001

API-16 emulator

App info:
mobile-samples-master-3cea3395b6cdd77187e1c415967a53b775ac6854/MWC
Comment 3 PJ 2013-06-18 12:18:30 UTC
Saurabh, the initial bug report says that this affects all emulators.

It is not enough to say that all of a sudden it just works on one device.

Please let us know whether or not the bug is no longer reproducible, not just that you can deploy to a single emulator.
Comment 4 Saurabh 2013-06-18 15:06:35 UTC
We have checked this issue on following emulators:

API-8 emulator
API-10 emulator
API-15 emulator
API-16 emulator
API-10 x86
API-15 x86

We are able to deploy MWC successfully on above emulators.