Bug 1235 - Fatal error occurred when user RUN the SysSound application.
Summary: Fatal error occurred when user RUN the SysSound application.
Status: CLOSED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: 4.9.xx
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-10-04 11:31 UTC by Jatin
Modified: 2011-10-17 08:22 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
image for the bug (223.28 KB, image/jpeg)
2011-10-04 11:31 UTC, Jatin
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
CLOSED FIXED

Description Jatin 2011-10-04 11:31:36 UTC
Created attachment 584 [details]
image for the bug

Steps to reproduce:
1. Download all applications from http://github.com/xamarin/monotouch-samples location.
2. Launch the MonoDevelop.
3. Click on "Open an existing solution" link. 
4. Select  "SysSound" application.
5. Click on Open button.
6. Select Debug|iPhone Simulator.
7. Select Build>>Build<Project name>.
8. Select RUN>>iPhone/iPad Simulator.

	
Actual result:
Fatal error is occurred and application gets closed Black screen appears when user run the same application on the device .Refer the attached screenshot.

Expected result:
Fatal error should not occurred.

Environments:
MonoDevelop 2.8
MonoTouch 4.9.6
MonoFramework 2.10.5
VM: Parallels desktop
OS: Lion 10.7
Comment 1 Jeffrey Stedfast 2011-10-04 12:59:48 UTC
The problem is because NSBundle.MainBundle.URLForResource("tap", "aif") returns null
Comment 2 Alex Rønne Petersen 2011-10-04 13:14:49 UTC
Miguel has fixed this in 87ebf8712e48acf703bcc50f9e7ce8af946dc0cb in the xcode4 branch.
Comment 3 Saurabh 2011-10-17 03:52:05 UTC
This is working fine on following environments:

Mono Framework 2.10.6
MonoDevelop 2.8.1
MonoTouch 5.0
Mono for Android 1.9.1
Xcode4.2

This is working fine on both Mac(Lion) and Mac(Snow Leopard)