Bug 12242 - Code Formatting removes blank lines between methods
Summary: Code Formatting removes blank lines between methods
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Text Editor ()
Version: 4.0.5
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: 4.0.9 (from master)
Assignee: Mike Krüger
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-05-14 16:56 UTC by oppixp
Modified: 2013-06-24 16:18 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description oppixp 2013-05-14 16:56:34 UTC
If you add source code documentation tags to methods like

/// <summary>
/// Text 123.
/// </summary>

all blank lines between the preceding method and the summary are removed.
Comment 1 Mike Krüger 2013-05-17 04:38:28 UTC
Works for me in master.

There is a formatting setting for that - check if you've set in the c# formatting options that there are no blank lines between members.

(But it may be a bug in your md version)
Comment 2 oppixp 2013-05-17 13:31:34 UTC
Hi,

I just checked XS 4.08. I have set the "Blank lines in types/Between other member declarations" to 1 but the error still persists.

Best regards

  Arnd
Comment 3 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2013-05-17 13:38:45 UTC
Is that in your solution options, or preferences? Preferences only apply to new solutions.
Comment 4 oppixp 2013-05-21 16:36:43 UTC
I set the option in both.
Comment 5 PJ 2013-06-24 16:18:44 UTC
This bug was marked as fixed for Xamarin Studio 4.0.9, which is currently in the beta channel. Try it out!