Bug 1216 - Added icon image is not displaying to the application UI.
Summary: Added icon image is not displaying to the application UI.
Status: CLOSED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: iOS add-in ()
Version: 2.8 beta 3
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Alan McGovern
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-10-04 07:21 UTC by narayanp
Modified: 2011-10-10 11:59 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Test image file (1.69 KB, image/png)
2011-10-04 07:21 UTC, narayanp
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
CLOSED FIXED

Description narayanp 2011-10-04 07:21:22 UTC
Created attachment 574 [details]
Test image file

Step to reproduce:

1. Open the Info.plist file from the application project file.
2. Create a folder under project.
3. Add 57*57 png file.
4. Select the first image icon under App Icon section.
5. Select Icon window opens up.Select and add that png file.

Actual result:
Selected image file is not displaying on the app icon.
Expected result:
Selected image file should be displayed as app icon.

Environment:
MonoTouch 4.9.6
MonoDevelop 2.8
MonoFramework 2.10.5
Snow Leopard 10.6

Test Data:
Use file 2.png. Please find that file as an attachment
Comment 1 Sebastien Pouliot 2011-10-04 07:48:28 UTC
-> monodevelop (monotouch does not seem used in any of the steps)
Comment 2 Alan McGovern 2011-10-04 09:09:11 UTC
The reason for this is that the file you've provided is actually a jpg file which has been renamed to have a .png extension. I don't believe this would even show up on device and I also think this would cause the application to fail to be accepted by the appstore review process.

I'm going to add some extra notifications to MonoDevelop so that you are given visual feedback when this kind of error happens instead of the silent error you get currently.
Comment 3 Alan McGovern 2011-10-04 12:21:12 UTC
Future versions of MonoDevelop will give you a more useful warning when this occurs. Thanks for the bug report!
Comment 4 Jatin 2011-10-10 06:51:01 UTC
As per the above comments, this is working fine. Hence, closing this issue.

Note: This is verified on MonoTouch 4.9.8