Bug 12091 - [Windows]Unable to load android designer .axml file in XS.
Summary: [Windows]Unable to load android designer .axml file in XS.
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Android Designer ()
Version: 4.0.4
Hardware: PC Windows
: High major
Target Milestone: 4.0.5
Assignee: Lluis Sanchez
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-05-03 11:54 UTC by narayanp
Modified: 2013-05-06 12:23 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Comment 1 PJ 2013-05-03 12:03:15 UTC
Lal, quick note - the right component here is 'Android designer'

For the NEEDINFO:

Does this happen with the latest stable Android? (4.6.4). The Android designer is broken in VS on those versions of MFA, so it may just be contained to Android.

Basically, where is the regression?
Comment 2 Akhilesh kumar 2013-05-03 12:50:48 UTC
An update to above issue:

Regression Status:

This issue also exist with XS 4.0.5(build 2) and MFA 4.6.4(Stable).
This issue does not exist with XS 4.0.3-13(Stable) and MFA 4.7.5-86.
This issue also does not exist with XS 4.0.3-13(Stable) and MFA 4.6.4(Stable).
Comment 3 Lluis Sanchez 2013-05-03 13:38:59 UTC
Can you attach the XS log file?
Comment 4 Akhilesh kumar 2013-05-03 13:54:54 UTC
An update to above issue:
XS log:https://gist.github.com/atin360/365b0fc909bbcf021a36
Comment 5 PJ 2013-05-06 12:06:33 UTC
This was fixed by lluis in monodevleop-4.0.5-branch/4a08dc4a2f


The fix should be 4.0.5.4
Comment 6 Akhilesh kumar 2013-05-06 12:23:51 UTC
We have checked this issue with following builds:

Environment info:
Windows 7 and 8
XS 4.0.5.4
MFA 4.7.4-14
GTK 2.12.21

Now this issue is working fine.So I am marking this issue as a VERIFIED FIXED.