Bug 11939 - System.ArgumentException: Local variable doesn't belong to this frame's method.
Summary: System.ArgumentException: Local variable doesn't belong to this frame's method.
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Debugger ()
Version: 4.0.3
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Jeffrey Stedfast
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-04-24 12:59 UTC by Chris Hamons
Modified: 2013-04-25 17:09 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Chris Hamons 2013-04-24 12:59:14 UTC
I'm seeing this occasionally while debugging. I'm unsure how to get more information to help you figure out what is going wrong. 

System.ArgumentException: Local variable doesn't belong to this frame's method.
  at Mono.Debugger.Soft.StackFrame.GetValue (Mono.Debugger.Soft.LocalVariable var) [0x0006b] in /Users/builder/data/lanes/monodevelop-lion-bs1/fae7c2bd/source/monodevelop/main/contrib/Mono.Debugger.Soft/Mono.Debugger.Soft/StackFrame.cs:123 
  at Mono.Debugging.Soft.VariableValueReference.get_Value () [0x0000c] in /Users/builder/data/lanes/monodevelop-lion-bs1/fae7c2bd/source/monodevelop/main/src/addins/MonoDevelop.Debugger.Soft/Mono.Debugging.Soft/VariableValueReference.cs:68 
  at Mono.Debugging.Evaluation.ValueReference.OnCreateObjectValue (Mono.Debugging.Client.EvaluationOptions options) [0x00030] in /Users/builder/data/lanes/monodevelop-lion-bs1/fae7c2bd/source/monodevelop/main/src/core/Mono.Debugging/Mono.Debugging.Evaluation/ValueReference.cs:137 
  at Mono.Debugging.Evaluation.ValueReference.CreateObjectValue (Mono.Debugging.Client.EvaluationOptions options) [0x00050] in /Users/builder/data/lanes/monodevelop-lion-bs1/fae7c2bd/source/monodevelop/main/src/core/Mono.Debugging/Mono.Debugging.Evaluation/ValueReference.cs:105
Comment 1 Jeffrey Stedfast 2013-04-25 17:09:02 UTC
This one should be fixed in git master (I fixed it the week or so before Evolve, but it hasn't made it into a public release yet)