Bug 11878 - Cross-Platform Unit testing in OS X and Windows doesn't work
Summary: Cross-Platform Unit testing in OS X and Windows doesn't work
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: NUnit ()
Version: 4.0.4
Hardware: All All
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Mike Krüger
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-04-22 00:08 UTC by Boarder2
Modified: 2017-09-26 12:09 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Boarder2 2013-04-22 00:08:23 UTC
I've installed Xamarin Studio on a mac and pc. I created a solution on the mac, added a unit test project to the solution, added some tests, everything runs and works great.

I commit that to a git repository and then clone to my Windows PC. The solution compiles, however unit tests fail with an error of

TypeInitializationException: The type initalizer for 'Mono.Unix.Native.Stdlib' threw an exception

I imagine this is due to the nunit reference on the mac being for the Mono runtime and the PC trying is trying to run it using .NET


This bug is by request from the forums: http://forums.xamarin.com/discussion/comment/11013
Comment 1 Marius Ungureanu 2017-09-26 12:09:37 UTC
NUnit is no longer resolved from the Mono GAC, but rather added into the project via NuGet. Marking this bug as fixed.