Bug 11682 - [Xamarin.iOS - Device] When debug the application the breakpoint does not hit and the application launch successfully on the device.
Summary: [Xamarin.iOS - Device] When debug the application the breakpoint does not hit...
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Debugger ()
Version: 6.3.x
Hardware: Macintosh Mac OS
: High critical
Target Milestone: 6.4 (async)
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-04-09 11:21 UTC by Jatin
Modified: 2013-04-12 12:28 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Comment 1 Jatin 2013-04-09 11:42:40 UTC
An update to the above issue:

Regression Status: REGRESSION, as when we check this using the stable XS 4.0.3.13, Mono 2.10.12 and the same MT 6.3.4.2

Then the issue does not exists, as the breakpoint hit successfully and the application does not launch on the physical device. 

Device information:
iPod with iOS 6.0
iPhone 4 with iOS 5.1
Comment 2 PJ 2013-04-11 16:38:19 UTC
I see this fixed with:

Xamarin Studio
Version 4.1.0 (build 43)
Git revision: b2abfdcc6d5727d8dfa303c821daa23909dbca1c

Xamarin.iOS
Version: 6.3.4.36 (Business Edition)

Mono 3.0.10 ((no/a7ba26f)

Please verify with the updated builds.
Comment 3 Pang 2013-04-11 21:37:11 UTC
Xamarin Studio -Version 4.1.0 (build 43)
Xamarin.iOS - Version: 6.3.4.36 (Business Edition)
Mono 3.0.10

The above 3 builds are not available in latest Xamarin Update yet (even in Alpha channel).

Please inform on how to get it. Thank you.
Comment 4 Saurabh 2013-04-12 12:28:20 UTC
Today we have checked this issue with following builds:

X.S 4.1.0(build 45)
Xamarin.iOS - Version: 6.3.4.36
3.0.9 ((no/75e4bbb)

Now breakpoint hits when user deploying application on physical device. Below is the screncast for the same
http://screencast.com/t/jNxO1eBRcf

Changing the status to verified