Bug 11647 - TipsOfTheDay.xml file in wrong path
Summary: TipsOfTheDay.xml file in wrong path
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: General ()
Version: Trunk
Hardware: PC Windows
: Low normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-04-08 07:44 UTC by Aleksander Morgado
Modified: 2014-10-07 05:45 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Screenshot (251.20 KB, image/png)
2013-04-08 07:44 UTC, Aleksander Morgado
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Aleksander Morgado 2013-04-08 07:44:00 UTC
Created attachment 3767 [details]
Screenshot

Get Monodevelop compiled under win32, try to run it and I get an error saying that the TipsOfTheDay.xml file is not found under "main/build/data" (see screenshot).

Temporarily fixed it doing:

$> cd main/build
$> mkdir data
$> cp bin/options/TipsOfTheDay.xml data
Comment 1 Aleksander Morgado 2013-04-08 07:46:27 UTC
The temp fix is actually this one:

$> cd main/build
$> mkdir -p data/options
$> cp bin/options/TipsOfTheDay.xml data/options
Comment 2 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2013-04-08 16:25:15 UTC
You need to build with msbuild to get the files copied to data/options. Either build with VS or with MD with experimental msbuild engine turned on, or just run build/winbuild.bat.

The files in bin/options were duplicates because "local copy" was set, I fixed that.

That said, I wonder whether we should eliminate the data directory and move these 5 remaining data files to embedded resources and extension points.
Comment 3 Marius Ungureanu 2014-10-07 05:45:15 UTC
I don't think this is an issue anymore. :D