Bug 11644 - Error occures in VS 2012 without installed English localization
Summary: Error occures in VS 2012 without installed English localization
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: 3.0
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-04-08 06:44 UTC by Mikhail
Modified: 2016-12-26 18:55 UTC (History)
6 users (show)

Tags: localization
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Error dialog screenshot (22.02 KB, image/png)
2013-04-08 06:44 UTC, Mikhail
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Mikhail 2013-04-08 06:44:46 UTC
Created attachment 3765 [details]
Error dialog screenshot

When trying to start Android application in Visual Studio 2012, error message occures:
"Unable to load Microsoft.VisualStudio.ExtensibilityHosting, Version=10.0.0.0, Culture=neutral ..."


Error occures only on Visual Studio 2012 without English language pack (i've used Russian version, and there is French and German users with same problem: http://forums.xamarin.com/discussion/2259/vs2012-bug-and-xamarin-studio-cant-debug-breakpoint-are-ignored).
After installing english language pack and selecting english in "International Settings" - all works fine.

This problem is possibly related to another issue:
https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=11280
(i have same issue, but when i installed english language pack it's gone)
Comment 1 Miguel de Icaza [MSFT] 2013-05-22 15:17:37 UTC
Grendel, I am adding you, since you are likely the only one that migh tnot have the English pack
Comment 2 Marek Habersack 2013-06-27 17:26:34 UTC
Miguel, all I have is English :) I don't use any localized software. Dominique did some work with localized VS IIRC, he had French or German version.
Comment 3 Jose Gallardo 2016-12-23 03:05:16 UTC
This should be already fixed in latest bits.
Marking it as resolved-fixed.
Please feel free to reopen the bug if you're still facing it.
Thanks