Bug 11519 - TranslateAnimation not works properly
Summary: TranslateAnimation not works properly
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Android
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: 4.8.x
Hardware: All All
: High normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-04-02 09:11 UTC by sa.guarda
Modified: 2014-01-21 17:54 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description sa.guarda 2013-04-02 09:11:15 UTC
http://forums.xamarin.com/discussion/2644/translateanimation-not-works-properly

Link to forum for a complete description, screenshots and sample code
Comment 1 Miguel de Icaza [MSFT] 2013-05-22 15:10:26 UTC
This is expected.

From StackOverflow:

The animations are working as expected. Just because you animated something does not mean you actually moved it. An animation only affects drawn pixels during the animation itself, not the configuration of the widgets.

You need to add an AnimationListener, and in the onAnimationEnd() method, do something that makes your move permanent (e.g., removes the view on top from its parent, marks the view on top as having visibility GONE).
=====

http://stackoverflow.com/questions/3882826/android-animation-position-resets-after-complete
Comment 2 sa.guarda 2013-05-22 17:34:28 UTC
Have you downloaded my code? Please, before to post something be sure to say the right thing. THANKS
Comment 3 Jonathan Pryor 2014-01-21 17:54:23 UTC
From: http://forums.xamarin.com/discussion/comment/9391/#Comment_9391

> I think it's a bug in xamarin framework.... the animation fails EXACTLY all 
> the even time and works fine the odd one.

Xamarin.Android bugs _usually_ manifest as either (1) not working at all, or (2) crashing in a horribly violent manner.

The mere fact that it works on the even times and fails on the odd times indicates that it is NOT a Xamarin.Android framework bug, but is instead an application bug that needs debugging.