Bug 1125 - Stepping through MySql.Data.MySqlClient takes a minute to instantiate connector
Summary: Stepping through MySql.Data.MySqlClient takes a minute to instantiate connector
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: Debugger ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Zoltan Varga
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-09-28 23:34 UTC by Joseph Hill
Modified: 2017-07-11 21:11 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Joseph Hill 2011-09-28 23:34:32 UTC
Debugger issue from MonoDevelop Feedback:
I have noticed when I am stepping through code.. when I hit the mysql connector it takes a good minute or two to create the object.. each sucessive step is sloooow... but if I put a break point after the mysql code it run right through without any slow downs.. I would imagine all the debug info is being built etc.. but can't say for sure.. just thought I'd give you a heads up.. running the latest and greatest build of mono and using the latest MySql.Data.MySqlClient library..

MonoDevelop: 2.6
Runtime: Mono 2.10.5 (tarball Mon Aug 22 20:38:08 EDT 2011)
Operating System: Mac OSX (Unix 11.1.0.0)
Comment 2 Jeffrey Stedfast 2011-12-02 16:49:14 UTC
Soft-Debugger issue?
Comment 3 Zoltan Varga 2011-12-02 19:22:42 UTC
Can you give us some reproducible steps, what file, what line, etc. ?