Bug 11213 - Compiler crash when using extension method on property without getter.
Summary: Compiler crash when using extension method on property without getter.
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Compilers
Classification: Mono
Component: C# ()
Version: unspecified
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Marek Safar
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-03-17 11:36 UTC by Adrián Montesinos
Modified: 2013-03-18 10:01 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
The test case and it's original error message. (10.00 KB, application/x-gzip)
2013-03-17 11:36 UTC, Adrián Montesinos
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Adrián Montesinos 2013-03-17 11:36:24 UTC
Created attachment 3638 [details]
The test case and it's original error message.

I accidentally found this bug and didn't find any duplicate.

Trying to call an extension method on a property which only defines a setter, but not a getter, results in an internal NullReferenceException. I guess it should report error CS0154. I attach both a simple test case (just try to compile it with mcs) and it's original error message.

Tested on Ubuntu 12.10, using Mono 3.0.6 installed from http://debian.meebey.net/experimental/mono .
Comment 1 Marek Safar 2013-03-18 10:01:43 UTC
Fixed in master