Bug 10847 - error is reported without filename
Summary: error is reported without filename
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Compilers
Classification: Mono
Component: C# ()
Version: unspecified
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Marek Safar
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-03-03 05:06 UTC by Jens
Modified: 2013-03-08 16:58 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
screenshot, you can see the problem in the lower part (223.39 KB, image/jpeg)
2013-03-03 05:06 UTC, Jens
Details
the compile output, which probably gets interpreted wrong (3.56 KB, text/plain)
2013-03-03 05:08 UTC, Jens
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Jens 2013-03-03 05:06:46 UTC
Created attachment 3526 [details]
screenshot, you can see the problem in the lower part

when an error is reported, usually the filename and linenumber is shown, and with clicking on the error you are getting directly to the error. I am not sure if "deploying" is the correct component

I have an examlple here (see attachment), where monodevelopment only shows a dot as filename and of course fails to bring the user to the error on double click
I will attach a screenshot, where you can see the behaviour plus the build output which seems to be interpreted wrong.


versions:
Xamarin Studio
Version 4.0 (build 2003)
Installation UUID: ef46ec6d-cbfa-4264-bb42-00cdaa25736e
Runtime:
	Mono 2.10.11 (mono-2-10/2baeee2)
	GTK 2.24.14
	GTK# (2.12.0.0)
	Package version: 210110000

Apple Developer Tools
Xcode 4.6 (2066)
Build 4H127

Xamarin.Mac
Xamarin.Mac: Not Installed

Xamarin.iOS
Version: 6.2.0.65 (Business Edition)

Xamarin.Android
Version: 4.6.0 (Business Edition)
Android SDK: /Users/jens-uwe/Downloads/Programme/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.1 (API level 7)
		2.2 (API level 8)
		2.3 (API level 10)
		3.1 (API level 12)
		4.0 (API level 14)
		4.1 (API level 16)
		4.2 (API level 17)
Java SDK: /usr

Build Information
Git revision: Release ID: 400002003
a8219130080af6661ccd827d3ae2589bbfe8c2bb
Build date: 2013-02-20 00:32:59+0000
Xamarin addins: b7a7aff09b352c13ded8a27439fd6d2250361511

Operating System
Mac OS X 10.8.2
Darwin Jens-Uwes-MacBook-Pro.local 12.2.1 Darwin Kernel Version 12.2.1
    Thu Oct 18 16:32:48 PDT 2012
    root:xnu-2050.20.9~2/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 Jens 2013-03-03 05:08:29 UTC
Created attachment 3527 [details]
the compile output, which probably gets interpreted wrong
Comment 2 Jens 2013-03-03 05:21:31 UTC
after reading the compile output more intense, it seems that it is maybe a bug in the compiler to output not enough information for you to parse

Therfore maybe the information what error was reported helps you:
because of renaming variables suddenly a Namespace was on the left side of an assignment, so it was basicly something like this:
Namespace = 10;
Comment 3 Marek Safar 2013-03-08 16:58:24 UTC
This should be already fixed in Mono 3.0