Bug 10825 - Cannot package .apk in Debug Mode
Summary: Cannot package .apk in Debug Mode
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 10530
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-03-01 16:11 UTC by Allie Miller
Modified: 2016-08-03 15:24 UTC (History)
8 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 10530

Description Allie Miller 2013-03-01 16:11:02 UTC
After trying to Package my app under Build as I normally have done with no issue in the past, the package link is now greyed out and I cannot package the app or any others. 

Has attempted to deactivate and re-downloaded everything and it did reactivate the workstation, but still cannot package.

Confirmed Business edition of Xamarin.Android.
Comment 1 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2013-03-01 17:43:43 UTC
Is it the the "Create Android Package..." or "Publish Android Application..."? What is the active configuration?
Comment 2 dmuller 2013-03-04 21:16:51 UTC
Under 'Build' -> 'Package ***** for Android (.apk)'
The configuration is set for Release.  But it could previously be packaged when set to Debug as well, although the package wouldn't install on the android phone.
Comment 3 dmuller 2013-03-06 12:57:38 UTC
I installed mono-android-4.4.55.104956787 and now everything is working as before and I am able to package.
Comment 4 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2013-03-06 16:01:20 UTC
Thanks for the update!
Comment 5 narayanp 2013-03-07 04:41:22 UTC
Today we have checked this issue with following builds:

VS 2012/2010
X.S 4.0 - 1645b898271456799b70944c8b356ed6c5c00fdf
Xamarin.iOS - 4.6.1

And we are seeing option 'Package...(.apk)' as grayed out in case of debug mode on VisualStudio only. However, With X.S this is working fine in both debug and release mode. This is the screencast for the same:
http://screencast.com/t/tRlO2p04

Hence reopening this issue.
Comment 6 PJ 2013-03-07 10:23:32 UTC
Lal, I think you mean Xamarin.Android 4.6.1.55, not Xamarin.iOS :D.
Comment 7 narayanp 2013-03-07 10:56:15 UTC
Sorry i wrongly mentioned Xamarin.iOS it is Xamarin.Android 4.6.01055
Comment 8 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2013-03-07 13:31:06 UTC
@narayanp that's not the same command is XS

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 10530 ***