Bug 10684 - [Debug mode] Triangle and Cube are not spinning for 'MonoMacGameView' sample on Debug mode.
Summary: [Debug mode] Triangle and Cube are not spinning for 'MonoMacGameView' sample ...
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin.Mac
Classification: Desktop
Component: Samples ()
Version: 1.0.x
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-02-26 07:10 UTC by narayanp
Modified: 2013-02-27 01:57 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description narayanp 2013-02-26 07:10:01 UTC
Steps to reproduce: 
1. Open Sample 'MonoMacGameView' in X.S
2. Migrate to Xamarin.mac.
3. Debug the application
4. Observe that application launches successfully

Actual result:
On debugging the application, The application launches successfully but Triangle and Cube do not appear spinning. However, when we run same application on RELEASE mode, application launches and Triangle and Cube appear spinning. 

Expected result:
Triangle and Cube should appear spinning on both Debug and Release mode.

Supplement info:
http://www.screencast.com/t/BQYDQed6G

Environment:
All Mac
X.S 4.0 -0a40582a1d122994063594ea2ea725960c26b671
Mono 2.10.11(mono-2-10/2baeee2)
Xamarin.Mac 1.2.13

App info:
MonoMacGameView/Mac Sample-1.2

Note: This issue exists only on DEBUG mode.
Comment 1 Aaron Bockover [MSFT] 2013-02-26 09:34:32 UTC
I see the same and expected behavior in both Debug and Release mode (cube and pyramid rotating). Are you running in a VM and are you on Mountain Lion or Lion?
Comment 2 narayanp 2013-02-26 10:09:09 UTC
We have checked this on both mountain lion and lion main machine. In debug mode we are seeing this issue

ML 10.8.1
LION 10.7.4
Comment 3 narayanp 2013-02-27 01:15:14 UTC
Today, we have checked this issue with latest builds and latest sample:

MonoFramework-MDK-2.10.11.macos10.xamarin.x86
X.S 4.0 -da7ef84fcf8a5391b862209406be69b2303b6d55
xamarin.mac-1.2.17
ML 10.8.1 and Lion 10.7.4

App info:
mac-samples-xammac-1.2-5824f3316ef4e6b4fece7bbabe7db9969058567b

Now, this is working fine on both DEBUG and RELEASE mode.
Comment 4 narayanp 2013-02-27 01:57:19 UTC
As per comment 3, we are marking this issue as Resolved fixed.