Bug 10564 - Text editor rendering issue on Ubuntu 12.04, MD 4.0
Summary: Text editor rendering issue on Ubuntu 12.04, MD 4.0
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Text Editor ()
Version: unspecified
Hardware: PC Linux
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Mike Krüger
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-02-22 02:30 UTC by Sharique Ahmed Farooqui
Modified: 2013-03-11 06:12 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Screenshot (124.66 KB, image/png)
2013-02-22 02:30 UTC, Sharique Ahmed Farooqui
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Sharique Ahmed Farooqui 2013-02-22 02:30:43 UTC
Created attachment 3450 [details]
Screenshot

I'm running Ubuntu 12.04, with mono from badgerports repo and pmono. I downloaded MD 4.0 from official download page. 
When opening a project or file, editor does not display any thing, it is just grey page. Refer to screenshot.
Comment 1 Mike Krüger 2013-02-24 02:46:23 UTC
Works for me on my ubuntu 12.10 - but I suppose you'll need a custom mono since the badgerports mono is a bit outdated (I recommend at 2.10.11 - but a 3.x beta runs as well)

Y I know it's hard to get an up2date mono on linux :/
Comment 2 Sharique Ahmed Farooqui 2013-02-24 12:19:42 UTC
I tested with pmono 3.0.1 and issue is same. :(
Comment 3 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2013-02-25 02:14:21 UTC
Might be the QT GTK theme engine (it's notoriously buggy). Could you try changing the GTK theme?
Comment 4 Mike Krüger 2013-02-25 14:44:41 UTC
I can confirm that we've a problem with the oxygen-gtk engine. 

I've tried the version from the repositories as well as the latest oxygen theme engine - both show the bug. It's a very weird behavior :/
Comment 5 Mike Krüger 2013-02-25 16:26:21 UTC
The bug should be fixed (would be nice if you could get a newer MD4.0 - from git master)
Comment 6 Sharique Ahmed Farooqui 2013-02-28 02:20:39 UTC
I Download MD master zip, but it fails to build due to 

 The specified key file `../../external/nrefactory/ICSharpCode.NRefactory.snk' does not exist

Do I need to download nrefactory separatyly?
Comment 7 Mike Krüger 2013-02-28 02:57:59 UTC
hm, you need to use git:

git clone git://github.com/mono/monodevelop.git

and in the monodevelop directory:
git submodule init
git submodule update --recursive

(the submodule stuff should not be needed - configure/make should do it, but if compilation fails with the git version try it out)
Comment 8 Sharique Ahmed Farooqui 2013-03-11 06:12:52 UTC
It is working now. Thanks. For some themes/styles it is still an issue.