Bug 10486 - Invalid syntax highlighting of a Type after adding a component
Summary: Invalid syntax highlighting of a Type after adding a component
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 1077
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Text Editor ()
Version: 4.0
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Mike Krüger
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-02-20 20:28 UTC by Tom Opgenorth
Modified: 2013-02-20 21:01 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Unknown Resolve Error (990.62 KB, image/png)
2013-02-20 20:28 UTC, Tom Opgenorth
Details
Unknown Resolve Error gone (996.05 KB, image/png)
2013-02-20 20:30 UTC, Tom Opgenorth
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 1077

Description Tom Opgenorth 2013-02-20 20:28:03 UTC
Created attachment 3433 [details]
Unknown Resolve Error

It seems that Xamarin Studio incorrectly highlights some types as invalid even though the assemblies containing those types were just added via Components.  Restarting Xamarin Studio fixes this problem.

Steps to duplicate:

1. Add a new component to an existing Mono for Android project in Xamarin Studio. In this case I added Xamarin.Social

2. Declare an instance variable that uses that type, for example:
    using Xamarin.Social;
    using Xamarin.Social.Services;




        private readonly Service _twitterService = new TwitterService
                                                       {
                                                           ConsumerKey = "",
                                                           ConsumerSecret = ""
                                                       };

3. Notice that `Service` is highlighted as an error. However, Xamarin Studio is able to compile the project no problem. The application will also deploy and run on a device.

Attached a screenshot of the problem.
Comment 1 Tom Opgenorth 2013-02-20 20:30:19 UTC
Created attachment 3434 [details]
Unknown Resolve Error gone

Closed down Xamarin Studio, and then reopened the solution. Notice now that the "Unknown Resolve Error" is no longer happening.
Comment 2 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2013-02-20 21:01:52 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 1077 ***