Bug 1038 - Mono Tools for VS tries to use .NET 2.0 precompiler for .NET 4.0 project
Summary: Mono Tools for VS tries to use .NET 2.0 precompiler for .NET 4.0 project
Status: RESOLVED NOT_ON_ROADMAP
Alias: None
Product: Mono Tools for Visual Studio
Classification: Desktop
Component: Debug in Mono ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-09-25 04:56 UTC by Volodymyr
Modified: 2015-06-29 15:42 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_ON_ROADMAP

Description Volodymyr 2011-09-25 04:56:11 UTC
Today i have installed tool for VS but when i tried to debug i have issue
how to switch xsp2 to xsp4?

---------------------------

---------------------------
Command line:
C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\aspnet_compiler.exe -f -d  -c -nologo -p "D:\wamp\www\petsmvc\PetsWeb\MvcApplication1" -v / "C:\Users\belkin\AppData\Local\Temp\1waidhow.g5s"

Output from precompile:
D:\wamp\www\petsmvc\PetsWeb\MvcApplication1\web.config(21): error ASPCONFIG: Unrecognized attribute 'targetFramework'. Note that attribute names are case-sensitive.


---------------------------
OK   
---------------------------


Same error but in web is when i started application without precompiled checkbox
Comment 1 Gonzalo Paniagua Javier 2011-09-25 13:23:38 UTC
This is not the place to ask questions about mono.
Go to http://www.mono-project.com/Mailing_Lists and find the right list to ask.
Comment 2 Volodymyr 2011-09-25 13:49:23 UTC
its not an question its fact that in mono tool there is no choice for select version which i want....
Comment 3 Volodymyr 2011-10-06 15:57:32 UTC
So no one will respond?
Comment 4 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2011-10-06 16:54:56 UTC
It looks like Mono Tools for VS is using the .NET 2.0 precompiler.
Comment 5 Volodymyr 2011-10-07 01:08:05 UTC
Michael thanks for response.
Yes you are right but there is no option to switch it... so how i can do that?
Its bug or just powerfull feature ? :)
Comment 6 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2011-10-07 07:00:05 UTC
I don't know anything about Mono Tools for VS, sorry. Perhaps it's a bug, or it wasn't updated to support 4.0.

As a workaround, you should be able to be MonoDevelop to run and debug ASP.NET projects using Mono. When you have Mono installed, MonoDevelop will detect it and you will be able to change the target runtime.
Comment 7 Volodymyr 2011-10-07 07:02:26 UTC
Thanks for answer with mono develop i also have some issue with debuging. but anyway i noticed that tool for VS is removed from footer thats mean that no one will support it?
Also i posted a bug that contact form is not working...
Comment 8 Miguel de Icaza [MSFT] 2015-06-29 15:42:42 UTC
This product is no longer maintained