Bug 10061 - Toolbar buttons disabled on Windows 8 + Visual Studio 2012
Summary: Toolbar buttons disabled on Windows 8 + Visual Studio 2012
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 0.x Insider Preview
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: dean.ellis
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-02-05 16:24 UTC by Vinicius Jarina
Modified: 2013-03-15 14:24 UTC (History)
9 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Vinicius Jarina 2013-02-05 16:24:46 UTC
After install 1.0.845 the extension seem to be working fine, but the toolbar buttons are disabled.

http://screencast.com/t/ThswMguPC

This seems related with the Package loading there is some missing dll or some error on the vsixmanifest.

ActivityLog.xml error:

https://gist.github.com/viniciusjarina/628dae5e3fac0dd6b852

Apparently VS is trying to load assemblies from VS2010.

http://screencast.com/t/r0I7eDXJ

After install VS2010, remove %LOCALAPPDATA%\Microsoft\VisualStudio and %APPDATA%\Microsoft\VisualStudio and re-install Xamarin.iOS, everything is working fine.
Comment 1 dean.ellis 2013-02-08 08:22:43 UTC
This is linked to that fact that we cant use the 10.0.0.0 version of the Microsoft.VisualStudio.CommonIDE.ExtensibilityHosting.dll

in VS 2010

see http://www.corvalius.com/blog/index.php/corvalius/targeting-an-extension-for-vs2010-and-vs2012-using-a-single-manifest/ 

for some info on this.
Comment 2 dean.ellis 2013-02-18 06:55:54 UTC
Bumped to V2
Comment 7 dean.ellis 2013-03-04 07:34:33 UTC
the Build system has now been updated, this issue should be resolved with the latest unstable builds on master.
Comment 8 Nischal 2013-03-15 14:20:18 UTC
Today we have checked this issue with following builds:

Windows8 and Windws 7
VS 2012 and VS 2010
MTVS 1.1.177

Toolbar item displaying enable when creating iOS application.

Hence, Changing the status to Verified.
Comment 9 Saurabh 2013-03-15 14:24:14 UTC
An update to Comment#8 is:

These are the screencast for the same on Windows 8:
http://www.screencast.com/t/TWW7NzfDqsKx

And Windows 7
http://www.screencast.com/t/nBLJXNva