Bug 10054 - Module build target try to generate an exe
Summary: Module build target try to generate an exe
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Project Model ()
Version: 3.0.x
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: master
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-02-05 13:57 UTC by jfverdon
Modified: 2017-05-31 10:54 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description jfverdon 2013-02-05 13:57:35 UTC
I have an existing library that compile fine, but when I want to build a .netmodule using the "Module" build target in general option of the project, MonoDevelop try to build an Exe...
So, it logically failed with CS5001 error:
Error CS5001: Le programme 'e:\projets\uchrome\cefglue\CefGlue\bin\Release\Xilium.CefGlue.exe' ne contient pas une méthode 'Main' statique appropriée pour un point d'entrée (CS5001) (CefGlue)
(No static 'Main' entry point, which is normal, I want a netmodule, not an exe!).
Comment 2 Matt Ward 2017-05-31 10:54:39 UTC
The build error does not occur with Xamarin Studio 6.3 or VS for Mac 7.0.1. If msbuild is enabled in global preferences with Xamarin Studio 6.3 then the .netmodule is created successfully. If xbuild is enabled in preferences then the compile succeeds but the assembly is created without any file extension. Marking this as resolved/fixed.